• Bel Nu:

  +32 (0)14 412 777

Klant Login

Contact

Gezondheidszorg

 

Informatiebeheer afgestemd op de medische sector

De specialistische kennis van OASIS op het gebied van healthcare en medisch georiënteerde instanties garandeert de hoogst mogelijke kwaliteit van dienstverlening. Van opslag van papierarchief tot aan het vervaardigen van elektronische documenten en het omzetten van data op papier naar digitaal. Vertrouwelijke omgang met patiëntgegevens is voor OASIS een core business.
Uw organisatie krijgt steun bij het maken van een operationele efficiencyslag en een stimulans bij het strategisch verbeteren van patiënt- en cliëntdata.

 

Verlaging van de kosten dankzij efficiënte oplossingen voor informatiebeheer

Het leveren van optimale zorg en het waarborgen van de privacy van de patiënt zijn van oudsher belangrijke speerpunten voor zorgaanbieders. OASIS stelt samen met ziekenhuizen, medische centra, onafhankelijke artsenmaatschappen en verzekeraars efficiënte informatiebeheerprogramma's op zodat kosten zo veel mogelijk kunnen worden beperkt en patiënten zelf de touwtjes in handen houden over hun eigen medische gegevens.

 
Verstand van medische informatie

OASIS laat alle medewerkers een uitgebreide training volgen om er zeker van te zijn dat zij op de juiste wijze omgaan met zorggegevens. OASIS heeft standaard werkprocedures opgesteld voor alle informatiebeheerprogramma's om zorgorganisaties te helpen bij de naleving van veiligheids- en privacyvoorschriften. Het senior management van OASIS werkt actief samen met de internationale organisatie voor archiefbeheer PRISM. Samen ontwikkelt OASIS sectorbrede best practices als antwoord op de steeds veranderende eisen die worden gesteld aan het beheer van zorginformatie.

 
Digitalisering is veel goedkoper

Uit onderzoek blijkt dat een ziekenhuis jaarlijks ziekenhuis gemiddeld 300.000 faxen per jaar ontvangt en verstuurt. Dit kost ziekenhuizen miljoenen euro's aan arbeidskosten. Deze manier van gegevens uitwisselen kan ook een stuk goedkoper, door te digitaliseren. Met name gecompliceerde patiënten, die meerdere specialisten bezoeken, komt deze manier van informatie uitwisselen niet ten goede. 

 • Hulp bij de digitale overgang
  OASIS heeft diensten en technologieën ontwikkeld om de gezondheidszorg te helpen bij de controle over de eigen organisatiegegevens en de medische patiëntgegevens. In een tijd waarin ziekenhuizen en artsen de mogelijkheden van elektronische medische dossiers onderzoeken, kan OASIS helpen bij het maken van die overstap. Hiervoor biedt OASIS een uitgebreid scala aan digitale en webbased oplossingen voor documentbeheer.
   
 • Tijdens het digitaliseringstraject altijd toegang tot de dossiers
  Voor dienstverleners in de zorgsector is het in een digitaliseringstraject uitermate belangrijk dat de scanning en uploading van historische data snel en efficiënt verloopt. Immers, zorgverleners  moeten altijd toegang tot de bestaande patiëntendossiers hebben. Bij OASIS zijn de dossiers ten alle tijde opvraagbaar en kunnen binnen 2 uur digitaal aangeleverd worden.
  OASIS werkt nauw samen met de leidende EPD leveranciers en ondersteunt de meest gebruikte bestandsformaten. 

Veilige archiefopslag

Al de medische informatie rondom een patiënt dient minimaal 15 jaar bewaard te worden. Er zijn zelfs uitzonderingen waarbij patiëntendossiers 115 jaar bewaard dienen te worden. Wanneer u uw archieven extern laten beheren door OASIS bent u er zeker van dat wordt voldaan aan de hoogste eisen voor wat betreft de integriteit en veiligheid van deze patiëntendossiers en worden volgens de wettelijke termijnen bewaard in volledig veilige archiefbeheer centra.