FAQ Archief- en papiervernietiging

Waarom zou mijn bedrijf gebruikmaken van een externe vernietigingsservice, we kunnen toch ook zelf onze informatie vernietigen?

Door gebruik te maken van de vernietigingsservice van OASIS bespaart u tijd en geld. Als u kantoorversnipperaars gebruikt, kost het vaak meerdere arbeidsuren om alle te versnipperen documenten te verwerken. Als u van de diensten van OASIS gebruik maakt, hoeft u bovendien geen versnipperaar meer aan te schaffen of kosten te maken voor het onderhoud ervan. En u hoeft er geen kantoorruimte voor op te offeren.

Hoe vaak moet ik gebruik maken van een vernietigingsdienst?

Hoe vaak u gebruik maakt van een vernietigingsdienst hangt af van de specifieke behoeften van uw bedrijf. OASIS biedt verschillende opties: van een eenmalige opschoning tot een periodieke ophaalservice via een vast schema. Ook kan OASIS service op maat bieden als u opereert vanuit meerdere locaties.

Verstrekt u ook een Certificaat van Vernietiging?

Ja. Nadat uw vertrouwelijke informatie met succes is vernietigd, ontvangt u van OASIS een Certificaat van Vernietiging.

Verzorgt u alleen de vernietiging van papieren documenten?

Nee. OASIS vernietigt ook media zoals cd's, dvd's, back-uptapes en harde schijven. Daarnaast kan OASIS voor u ook uw elektronische kantoorapparatuur vernietigen en recyclen.

Als wij dossiers in uw archiefdepot hebben opgeslagen die volgens planning moeten worden vernietigd, worden deze dan automatisch vernietigd?

Nee. OASIS vernietigt dossiers uit het archiefdepot altijd pas nadat daartoe een schriftelijk verzoek van een geautoriseerd persoon is ontvangen.