Historische archiefopslag

Historische archiefopslag

Uw historisch archief kunt u bij OASIS met een gerust hart opslaan. Of het nu gaat om oude apparatuur, archiefstukken, documenten, tekeningen, getuigschriften, gedenktekens of ander materieel erfgoed. Dit soort objecten voor de toekomst behouden vereist optimale, gecontroleerde condities. De warme zolders en vochtige kelders waar historische collecties vaak worden opgeslagen zijn daarom zeker niet geschikt.

Separate ruimtes binnen het historisch archief

Voor bedrijven die hun bedrijfshistorische collectie zelf willen beheren heeft OASIS afgescheiden ruimtes beschikbaar. Deze hebben een oppervlakte van ca. 20m² en zijn overzichtelijk ingericht. Elke ruimte heeft een centraal gangpad met aan beide zijden stellingen. Op deze manier kunt u zonder veel extra kosten voor de bouw van een eigen aparte ruimte uw erfgoed modulair opslaan en beheren.

Algemene ruimte historisch archief

Wellicht is uw historische collectie te klein voor een aparte ruimte of wilt u het beheer van uw historische materialen uitbesteden aan een specialist. Ook in dat geval heeft OASIS een oplossing. U hoeft dan geen aparte ruimte te huren, maar betaalt per standaardformaat archiefdoos. OASIS regelt de registratie en het beheer van uw stukken voor u. De dozen worden opgeslagen in de algemene ruimte. Met het OASIS informatie management systeem kunt u bijhouden welke stukken in opslag zijn.

Condities historische opslag

De ruimtes voor historisch archief zijn niet alleen uitstekend beveiligd, ze bieden bovenal ideale bewaarcondities. De ruimtes zijn volledig geklimatiseerd: er heerst een constante temperatuur van 19ºC en de relatieve luchtvochtigheid ligt altijd tussen de 40 en 55%. Of het nu gaat om archieven, gereedschappen, apparatuur of kunstobjecten, bij OASIS is uw verzameling in goede handen.
De belangrijkste specificaties van de condities op een rijtje:

 • Stabiele temperatuur tussen 16 en 20 graden.
 • Relatieve luchtvochtigheid tussen de 40-55%.
 • De klimaatbeheersing wordt aangestuurd door middel van een gebouwbeheerinstallatie met een automatische doormelding naar de installateur bij storingen.
 • Temperatuur en luchtvochtigheid worden continu gemeten en geregistreerd met dataloggers. De gegevens worden bewaard.

Specificaties beveiliging historisch archief

Natuurlijk zijn onze archiefruimtes degelijk beveiligd. Het terrein rond het pand is met een hek afgesloten en staat onder camerabewaking. De ruimte waarbinnen de historisch archiefruimte zich bevindt is voorzien van een toegangscontrole. De historische ruimte zelf is beveiligd met twee deuren voorzien van een SKG-slot met drie sterren (de hoogste normering voor sloten).

De belangrijkste beveiligingsspecificaties van de historisch archiefruimte:

 • Alle doorvoerkanalen zijn brandwerend afgedicht en elk kanaal heeft een eigen keuringssticker.
 • Als er geen activiteit is wordt de gehele ruimte met een hoofdschakelaar stroomloos gemaakt.
 • Een lamp geeft aan wanneer de stroom is ingeschakeld.
 • Beveiliging door middel van ringen:
  • de eerste ring is het hek aan de buitenzijde.
  • de tweede ring is het buitenterrein dat voorzien is van camera.
  • de derde ring is het kantoor of de archiefloods.
  • de vierde ring is de historische ruimte.
 • Brandwerendheid van de deuren is 60 minuten.
 • Brandwerendheid van de muren is 240 minuten.

Op verzoek kan OASIS de keuringsrapporten van TNO en attesten inzake normering overleggen.
 
Neem contact op voor een vrijblijvend adviesgesprek aan met één van de specialisten van OASIS.